Skip to main content

Yeni yılda hayatınızda büyük değişiklikler olmasını bekliyorsanız, belki de yapmanız gereken birkaç video izlemek kadar basittir. Yalnızca profesyonel iş yaşamı için değil, günlük hayatımızda da kurtarıcı olabilecek ve zihnimizi açacak TED konuşmalarından birkaçını listeliyoruz. (Konuşmalara https://www.ted.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.)

Julian Treasure – Nasıl konuşalım ki insanlar bizi dinlemek istesin?

Usanmadan konuşmanıza rağmen insanların sizi dinlemediğini fark ettiğiniz oldu mu? Julian Treasure bu Ted konuşmasında, güçlü bir konuşmanın nasıl yapılacağını gösteriyor. Basit pratikler ile ‘dinlenebilir’ olmanın formüllerine de yer veriyor. Belki de dünyanın sizi dinlemeye ihtiyacı vardır, birkaç bilgi ve biraz pratikle dünyaya seslenin.

Ruth Chang – Zor seçimler nasıl yapılır?

Hangimiz arasında sıkışıp kaldığımız seçeneklere lanet okumadık ki! Hangi mesleği seçmeliyim? Doğru insan bu mu, yoksa o mu? Büyük seçimlerin ardından büyük sevinçler ya da büyük acılar gelebilir. Gerçekte kim olduğumuzu şekillendirmek için yepyeni ve güçlü bir bakış açısına ihtiyacımız olabilir, işte Ruth Chang bu noktada imdada koşuyor.

Ken Robinson – Okullar yaratıcılığı öldürüyor olabilir mi?

Ken Robinson’un konuşmasının başlığında da sorduğu soru hangimizin aklına gelmedi ki! Okulların içimizdeki yaratıcı insanı öldürmese de, yaraladığı birçoğumuzun kabul edeceği acı bir gerçek. Peki bunu mükemmel örnekler ve oldukça eğlenceli bir üslupla anlatan Ken Robinson’dan dinlemeye ne dersiniz…

Bu yazı, Dünya Gazetesi’nde 15 Aralık 2017 tarihinde yayımlanmıştır.

Umut Özbağcı
Datassist Bordro Servisi
Müşteri İlişkileri ve İş Geliştirme Yöneticisi