Skip to main content

Kurum kültürü, çalışan işveren ilişkileri üzerine araştırmalar gerçekleştiren Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkiye’nin en iyi işverenleri araştırmasının sonuçları belli oldu. Çalışan odaklı yönetim anlayışı ve yüksek kurum kültürüne sahip 32 şirket ödül almaya hak kazandı.

162 şirket, 85.000 çalışan ve 8.000’den fazla yöneticinin katıldığı araştırmada güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi Great Place to Work felsefesine ait 5 boyut analiz ediliyor. Şirketleri çalışan sayılarına göre gruplarına ayıran çalışmada sonuçlar ilgi çekici.

2.000 ve üzeri çalışan sayısı kategorisinde birinciliği Vodafone göğüslerken, Hilton ikinci ve Kuveyt Türk Katılım Bankası ise üçüncüsü oldu. H&M ve Turkcell ise dördüncü ve beşinci olarak listede yer aldı.

500-2.000 çalışan sayısı aralığında ilk sırayı alan 3M’i Decathlon, Sahibinden.com, Glaxo Smith Kline ve Hayat Varlık Yönetimi takip etti.

250-500 aralığında ilk sırasıyı AbbVie alırken, Novartis, AstraZeneca, Magna Seating Türkiye ve Kariyer.net ilk beşte yer aldı.

50-250 çalışan sayısı kategorisinde birinciliği Gittigidiyor/eBay elde etti. Johnson Wax, Mercedes Benz Finansal Hizmetler, Socar, Doğuş Holding’de kendilerine ilk beşte yer buldu.

20-50 Best Small Workplaces kategorisinde ilk beşi sırasıyla Canpa, Udemy, Borlease Otomotiv, İz İletişim ve Vector Barkod ve Bilgi Teknolojileri oluşturdu.

Great Place to Work tarafından gerçekleştirilen küresel araştırmalara göre, kurum kültürünü herkes için mükemmel hale getiren şirketlerin yıllık gelir artışı bu alanda herhangi bir çalışma gerçekleştirmeyen şirketlere göre yüzde 9,6 oranında daha yüksek. Şirketlerin birer İşveren Markası’na dönüşmek üzere gerçekleştirdiği çalışmalar gitgide önem kazanıyor.

Umut Özbağcı
Datassist Bordro Servisi
CIO