Skip to main content

Şirket içi iletişim süreçlerini geliştirmek üzere ortaya çıkan Slack, gerek değerlemesi ile gerekse Silikon Vadisi’nin öne çıkan ürünlerinden biri oluşuyla iş dünyasında oldukça pozitif bir karşılık bulmuştu. Elbette Microsoft ve Facebook teknoloji devleri de iş dünyasına zamanının ruhunu yakalayan iletişim araçları sunmak için hareket halindeydiler.

Güncel hamle Facebook’tan geldi. Slack’e rakip olarak geliştirilen Facebook Workplace, satın almalarla büyüme ve gelişme yolunda ilerleyecek gibi görünüyor. Kurumsal iletişim araçları konusuna odaklanan Redkix’i satın aldığını duyuran Facebook, Workplace’in var olan iletişim kurgusunu da Redkix’ten gelecek know how yardımıyla yeniden kurgulayabileceği tahmin ediliyor.

İş yaşamında iletişim her zaman önemliydi ancak teknolojinin gelişimiyle yeni bir bakış açısının doğduğu da gözlerden kaçmıyor. İletişimin halen büyük ölçüde elektronik posta üzerinden yürüdüğü günümüz iş dünyasında Workplace, Slack ve türevi uygulamaların önemi çok büyük. Zira işler e-posta ile içinden çıkılamayacak kadar karmaşık hale geliyor. Redkix satın almasının önemi de bu noktada değer kazanıyor, zira Redkix özellikle iş uygulamalarını mail üzerinden de bağlayabilen özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Redkix’in yakın zamanda yönetim ekibi dahil olmak üzere tüm kadrolarıyla birlikte Facebook kampüsüne taşınacağı konuşulsa da, satın almanın detayları ortaya çıktıkça birleşmenin nasıl olacağı da anlaşılmaya başlanacaktır.

Bu yazı, Dünya Gazetesi’nde 27 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanmıştır.

Umut Özbağcı
Datassist Bordro Servisi
CIO