Skip to main content

Teknoloji ve bilimin yön vermediği alan kalmayacak şekilde dünya değişiyor. Bu alanlardan biri de elbette spor. Gerek spor yapmaya motive eden araçlar ya da kişisel sportif aktivitelerinizi yöneten araçlar önemli bir pazar olarak yükseliyor. Sporda sürekliliği sağlayan en önemli unsur elbette geri bildirim almak. Artık birçok araç, hatta telefonların kendi sağlık uygulamaları dahi, ne kadar hareket ettiğiniz ya da ne kadar kalori yaktığınız gibi bilgileri erişiminize sunarak motivasyonu destekleyici bir etkileşim yaratıyor. Bu durum işin yalnızca bir boyutu.

Profesyonel spor kulüplerinin ya da özel kurumların teknolojiyi ve sporu bir araya getirme hevesi, kalıcı olmasını umacağımız bir toplumsal dönüşüm zemini yaratıyor. Bilim ve teknolojinin etkisi altında gelişen sporlar ve sportif uygulamalar, artık şirketlerin yan haklar paketlerinde dahi yer bulabiliyor. Apple CEO’su Tim Cook’un Nike yönetim kuruluna katılımı bizi şoka sokmamalı. Spor ve teknolojinin buluşmasında yardımcı olacak Teknokratlardan biri de Tim Cook olacak gibi görünüyor.

İlaçlarınızı atmayı, su içmeyi ya da herhangi bir aktiviteyi unutacak olursanız bunları size hatırlatacak uygulamaları kullanmak en hızlı çözüm gibi duruyor. Konu spor olunca, neden aynısı olmasın!

 

Bu yazı, Dünya Gazetesi’nde 27 Nisan tarihinde yayımlanmıştır.

 

Umut ÖZBAĞCI
Datassist Bordro Servisi
CIO