Skip to main content

Stalk, bilhassa özel hayatta sıklıkla başvurulan bir ‘yöntem’ olsa da; bir İK’cının da bazı durumlarda en âlâ stalker’lara taş çıkarması gerekiyor. Adayların sosyal medya hesaplarını incelerken özel hayatından daha ‘atik’ bir stalker olabilen İK’cılar var elbette. Ancak üç ipucuyla, bu yola yeni çıkıp farkı kısa sürede kapatmak isteyen İK’cılara yardımcı olabiliriz.

  1. Her zaman, bilgisayar kullanın.

Mobilde tuşlara ne zaman dokunacağınız belli olmaz. Bilgisayar en garanti yoldur. Üstelik hareket kabiliyetiniz de fazla olur bilgisayarda.

  1. Gizli profil yoktur, paylaşılmamış fotoğraf vardır.

Bilhassa instagram’da gizli profiller tüm stalker’ların kabusu olsa gerek. Ancak unutmayın ki; diğer profillerde paylaşılan fotoğraflar, yorumlarına dek açılır. Yani birisinin instagram profili gizliyse, Twitter veya Facebook hesaplarını yoklamakta fayda var.

  1. Geri bildirimin haberi olmaz!

Bazı sosyal medya hesaplarında, “geri bildirim al” veya “bildirimleri aç” seçenekleri vardır. Birisinin, belli bir süreç boyunca paylaştıklarından anında haberdar olmak için bu seçeneği tercih edebilirsiniz. Üstelik karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmez sizin bu tercihinizle ilgili ve üstelik onu eklemek zorunda da değilsiniz!